четвер, 25 січня 2024 р.

ЦЕ СЛУЖІННЯ ВСІМ В РАДІСТЬ

 У Кропивницькому волонтери ТОС продовжують втілювати у життя проєкт «Годуємо патріотів», який об’єднує спільноту волонтерів та волонтерок, котрі готують сухі борщові та супові набори (напівфабрикати), фасують їх та передають на потреби жителів постраждалих та деокупованих територій, бійців Сил Територіальної Оборони у найвіддаленіші позиції, куди не завжди доходить державне забезпечення, але може доставити волонтер.

Скоро цій співпраці вже виповниться рік, але кожна зустріч – це радість співпраці, доброчинності.

Наразі вже відпрацьований алгоритм дій, згідно з яким кожний виконує своє завдання. Одні постачають продукти, інші доставляють їх по всьому місту до власників сушарок. Ті, в свою чергу, щодня шаткують та сушать овочі, зелень, фрукти, після чого готова суха продукція щоп’ятниці завозиться в одне приміщення, де буде відбуватися фасування.

Щосуботи, зранку ми залишаємо всі свої справи для того, щоб зібравшись командою понад 70 осіб, розфасувати все, що готувалося впродовж тижня. У великому приміщенні є дві кімнати. В одній - солодкий цех, де фасують сухарики, смаколики, сухофрукти.

В іншій - 3 довгих столи, вздовж яких стають волонтери, і після того, як все зважать і покладуть по черзі у пакет по одному інгредієнту, відповідно до рецептури, на виході додають етикетку із зазначенням назви продукту, його складу, способу застосування та запаюють за допомогою вакууматора. В асортимент продукції входить 7 сортів супів, та два сорти борщів (зелений та червоний). Кожного місяця нарощуються об’єми випуску смачної продукції.

Наразі працює житячий цех, в якому школярі ріжуть для сушіння яблука, під наглядом вчителів або когось із дорослих. Бачили б ви, як ця робота їх надихає! Розфасовану продукцію пакують у коробки, які маркують і відправляють замовникам на різні локації через волонтерів або через Нову Пошту. Кожна коробка містить від 40 до 80 пакетів різних супів, борщів, а також сухофруктів, смаколиків, сухариків, трав’яних чаїв, обереги, дитячі малюнки.

Атмосфера у волонтерському центрі - неймовірна! Сюди приходять цілими родинами, з дітьми, і для кожного знаходиться справа по душі. Командна робота на спільне Благо створює такі високі енергії, що серце радіє. Ми працюємо злагоджено, бо від дій однієї людини залежить якість і швидкість роботи всієї команди.

Наше бажання працювати аж до самої перемоги непереборне. Працюємо на волонтерських засадах, за рахунок благодійних коштів, які потрібні для закупівлі пакетів, спецій, овочів та оплати поліграфічних послуг при виготовленні етикеток. Теософське товариство в Україні надало фінансову підтримку для цієї благородної справи. Запрошуємо і вас, друзі, підтримати ГО « Добромир»

Рахунок отримувача: UA463052990000026000005107978

Назва банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Найменування отримувача: ГО ДОБРОМИР

Код ЄДРПОУ отримувача: 44705092

Призначення платежу (ОБОВ‘ЯЗКОВО): благодійна пожертва на статутну діяльність.

Людмила Передерій