вівторок, 5 квітня 2022 р.

Програма організації допомоги біженцям України

Асоціацією «Pamanteni», створеною членами сім'ї теософа з України Наталії Стайкової, в рамках діяльності ТОС, на сьогодні, 19 березня 2022 року, виконано наступну роботу:

1. Вивезли з України біженців із наступних міст: Одеси, Миколаєва, Херсона, Києва, Вінниці, Макарова, Черкас, Кропивницького. Вивозили, моніторили їхній шлях, передаючи по телефону біженців волонтерам у Молдові, і з молдавсько-румунського та українсько-румунського кордонів зустрічали транспортом, організованим нами. Усього таким чином вивезено близько 1250 осіб.

2. У місті Калараші, де знаходиться наш штаб, поселили близько 300 людей. Передали до інших міст Румунії та країн Євросоюзу близько 500 осіб.

3. Інтенсивно працювали з пресою, висвітлюючи становище біженців. Організували близько 50 інтерв'ю з біженцями.

4. Організували за допомогою телефонного моніторингу гуманітарний конвой у Лисичанську.

5. З метою зближення українських біженців із місцевим населенням організували їхню участь в екологічній акції Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Dunarea de Jos.

6. Періодично телефонним моніторингом надсилаємо медикаменти в Україну.

7. Забезпечуємо медикаментами та харчуванням біженців у Калараші, які потребують цього. Організуємо надання медичної допомоги.

Подальші плани:

1. Продовжувати роботу пунктів, описаних вище.

2. Організація дитячих садків та робочих місць для біженців, що перебувають у місті Калараші.

3. Відкриття сторінки в Facebook з інформацією про перекладачів, можливість отримання гуманітарної допомоги та житла в Калараші.

4. Євросоюз сьогодні надає гранти на проведення благодійних концертів, виставок та інших культурних заходів для допомоги Україні. Асоціація має намір продовжувати свій головний напрямок - об'єднання народів через культуру.

Потреби команди:

1. Кошти надання допомоги біженцям.

2. Оплата офісу та соціальної підтримки волонтерам, які працюють у зазначених вище напрямках.

https://www.facebook.com/BlackSeaArtsFestival